Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Karaman'da 9 Şubat Perşembe (bugün) parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Konya, Niğde ve Karaman çevrelerinin yerel olmak üzere hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor. Deprem bölgesine geçiş güzergahı olan Konya, Aksaray ve Niğde'den geçecek sürücülere görüş mesafesi azalmasına karşı tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Karaman'da hava sıcaklığının 2 ila 4 derece daha azalması beklenirken, rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve bölgenin güney kesimlerinde yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus beklendiği ve görüş mesafesinin azalacağı belirtilerek uyarılarda bulunuldu.

Meteorolojiden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Yurdumuz üzerinde etkili olan kuvvetli yüksek basınç merkezinin etkisiyle bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Görüş mesafesindeki azalma nedeniyle başta ulaşımda olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 9 Şubat Perşembe (bugün) yer yer hafif kar yağışlı - 5 ila - 9 derece olacak. 10 Şubat Cuma günü (yarın) soğuk - 6 ila - 12 derece, 11 Şubat Cumartesi günü soğuk - 6 ila -11, 12 Şubat Pazar günü soğuk - 5 ila - 13 derece, okulların açılacağı 13 Şubat Pazartesi günü ise hava soğuk - 5 ila - 13 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.