Gerçekleştirilen kongreler sonucunda Ermenek ilçesinde Servet Turgut, Sarıveliler ilçesinde Davut Özcan, Başyayla ilçesinde Abdulkafi Bulut, Ayrancı ilçesinde Memiş Vural ve Kazımkarabekir ilçesinde Ali Bekir Dönmez ilçe başkanları olarak seçildiler. İlçe kongre sürecinin sonuncusu olan Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirmek üzere partililer, kent merkezindeki Yunus Emre Konferans Salonunda bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin divan başkanlığına İl Başkanı Ekrem Görmez seçildi. Tek liste ile gidilen kongrede; Divan Başkanı Ekrem Görmez’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Merkez İlçe Başkan adayı Kamil Kısacıkoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan adayı Kısacıkoğlu konuşmasında;

‘’Dik duruşu olanın, geniş ufukları kapsayan büyük bir ülküsü ve aynı büyüklükte kararlılıkları bulunur. Duruş; aynı zamanda iddia, bilgelik ve sağlam karakterin ürünüdür. Sessiz sedasız duranın veya bükülüp kırılanın değil, duruşuyla ilerleyenin yarınlara dair mefkûreleri vardır. Duruş; bir olgunlaşma süreci, olgunlaşmanın habercisi, olayların seyrini belirleme aracıdır. Milli bir duruşa sahip olanın durduğu yer ahlakî ve manevi bir temele dayanır, halkın ve ilahî adaletin yanındadır. Bu itibarla; bu milli, milliyetçi duruşun küçük yaşlardan itibaren bir ferdi olmaktan ve nihayetinde önemli bir görevin adaylığı niyetiyle huzurlarınızda bulunmaktan dolayı son derece bahtiyarım. Hepimiz biliyoruz ki devletimizin ve milletimizin bekası bu duruşun istikrarlı bir şekilde ilerlemesine bağlıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, bu duruşu benimseyen dava erlerinin tutunacağı dal, duracağı nokta ve sığınacağı en güvenli limandır.

Partimizin yarım asrı aşan geçmişi, darağaçlarının bile ülküsünden ve yolundan çeviremediği kahramanların destanlarıyla doludur. Yoldan çıkmayan, hak yolundan sapmayan ve millet davasından ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyenlerin emanetine talip olduğumuzun bilincindeyiz. Tüm arkadaşlarımla birlikte Rabbimizden niyazımız; emanete layık olmak, gıptayla hatırlanıp sevgiyle anlatılacak başarılara koşmaktır. Salih niyet, sadık öz ve samimi sözle alacağımız bayrağı, başımız dik ve alnımız açık teslim etmektir hedefimiz. Fakat merhum Ziya Gökalp’in dediği gibi, düşünmek ve söylemek kolay, yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak zordur. Bizler, bu zorun üstesinden akıl, şuur ve olgunluk sahibi ülküdaşlarımızın desteğiyle geleceğimize yürekten inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki; Gönüldaşlar arasında anlayışı beslemek ve hoşgörüyü yaymak, hareketimizin gelecek nesillerine daha adil, sevgi dolu bir yol bırakmanın temelidir. Bu kutlu yolda adımlarımızı birlikte atmaya, bir birimize destek olmaya ve el birliği ile ilerlemeye özen göstereceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

Kongreye İl Başkanı Ekrem Görmez, İl Ocak Başkanı Yusuf İslam Coşgun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile partililer katıldı.