AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün seçim çalışmaları kapsamında toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelirken Karamanlı fenomenlerle yaptığı toplantı renkli anlara sahne oldu. Karamanlı Youtuber, influencer gibi sosyal medya fenomenleri ve içerik üreticileri ile bir araya gelen Mevlüt Akgün onları dinleyerek yaptıkları işler hakkında bilgiler aldı. Aynı zamanda Karaman ile ilgili şikâyet ve önerilerde bulunan gençlerin rahat tavırları ve samimi eleştirileri geceye damga vurdu.
Toplantıya katılan tüm katılımcıları dinleyen AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün toplantı sonrası yaptığı açıklamada gençlerin samimiyetine vurgu yaparak; 


“Samimi ve gerçek beyanatlarından dolayı gençlere teşekkür ederim. Taktir ettik. Takipçi sayıları ve yürüttükleri faaliyetler ile bizi şaşırttılar. Bugün onlardan yaptıkları işlerle ilgili çok şey öğrendik. Bir yandan da şehirden beklentilerini ve onlara göre aksayan yanlarını dinledik. Oldukça renkli ve verimli bir toplantı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

DİJİTAL ÜRETİM AKADEMİSİ
Projelerinden biri olan” Dijital Üretim Akademisi” (E-spor, Metaverse, Yapay Zekâ) hakkında bilgi veren Akgün “Yeni dönemde inşallah seçilirsek gençlerle ilgili önemli projelerimiz var. Yeni nesil belediyecilik anlayışı kapsamında şehrimizde e-spor, e-ticaret, sosyal medya içerik üretimi ve yapay zekâ konularında genç kullanıcılara destek olacak yenilikçi bir alan oluşturacağız. Eğitimler ve mentorluk hizmetleri sunarak genç girişimcilere destek sağlayacağız. E-spor merkezimizde gençlerimize ulusal ve uluslararası turnuvalarda şehrimizi temsil etme ve gelir elde etme fırsatı sunulacak ve Karaman e-sporcu lisansı çıkarılacak. Bu sayede, gençlerimiz dijital dünyada kendilerini geliştirme ve kariyer fırsatları yakalama imkanına sahip olacaklar. Ayrıca, STEM, Robotik Kodlama, Yapay Zeka ve Sanal Gerçeklik (VR) konularında uzman kişiler tarafından verilecek eğitimler için hazırlıklarımız var.


DİRİFT VE GÖSTERİ ALANI YAPACAĞIZ
Öte yandan yine gençlerimize ve otomobil-motosiklet tutkunlarına çeşitli festivallere ev sahipliği yapacak çok amaçlı etkinlik alanı oluşturacağız. Yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla genç işsizlere yönelik mesleki bilgi ve becerileri geliştirmeye yönelik, sanayi, esnaf ve belediye iş birliğiyle staj ve yerinde öğrenme programları ve ücretsiz sertifikalı eğitimler sunacağız. Yine çok önemsediğim bir planım var; “Bir fikrim var" diyen gençlerimizi akademi, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve alanında profesyonellerle buluşturup hayallerini gerçekleştireceğiz


Öğrencilere Kurs ve Burs İmkânı Karaman Belediyesi olarak, 12. sınıflar için dijital kurs ve burs desteği sağlayacağız. Özellikle şehit ve gazi ailelerimizin çocukları başta olmak üzere gençlerimizi destekleyeceğiz. Mahallelerimizde etüt merkezleri oluşturacağız.


Yine belediye olarak kültürel faaliyetleri desteklemek ve düzenlemek, şehirdeki sosyal yaşamı canlandırmak asli görevlerimizdendir. Konserler, tiyatrolar, festivaller ve fuarlar gibi etkinliklerle insanlara çeşitli kültürel deneyimler sunacak şehrin canlılığını artıracağız.” İfadelerini kullandı.