Mersin`in Tarsus ilçesinde, hamileliğini tesadüfen öğrenen annesinin karnındayken yapılan teste göre engelli olabileceği söylenen, kürtajla alınması önerilen, 5 kez düşme tehlikesi geçiren Eymen bebek, erken de olsa dünyaya geldi. Hamileliğin 29`uncu haftası 1.504 gram olarak doğan minik Eymen, solunum sıkıntısı nedeniyle 55 gün kuvözde kaldı. Eymen bebek sonunda anne-babasına kavuştu.

Tarsus`ta su tesisatçılığı yapan eşi Rıfat Kuyu`yla birlikte çalışan Gülizar Kuyu, bir rahatsızlığı için Medical Park Tarsus Hastanesi`ne gitti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihal Erdoğan, Gülizar Kuyu`ya hamile olduğunu söyledi. Sürpriz hamileliğini Op. Dr. Erdoğan`ın gözetiminde sürdüren Gülizar Kuyu`nun yaptırdığı 3`lü testte bebekte engelli olma riski görüldü. Op. Dr. Erdoğan amino sentez önerince Gülizar Kuyu, Mersin`deki bir hastaneye gitti. "Çocuğunuzun özürlü doğma ihtimali var. Kürtaj yaptırabilirsiniz" denilen Gülizar Kuyu, bu kez Adana`ya gitti.

Erken doğum kararı

Adana`daki hekim, bebekte sorun olmadığı söylenince Gülizar Kuyu doğumu yapmaya karar verdi. Tarsus`a dönen Gülizar Kuyu, Op. Dr. Nihal Erdoğan`ın takibinde doğuma hazırlanmaya başladı. Sorunlu hamilelik geçiren Gülizar Kuyu 5 kez düşük tehlikesi atlattı. Hamileliğin 29`uncu haftasında Gülizar Kuyu`nun suyu erken gelince erken doğuma karar verildi. Op. Dr. Erdoğan`ın gerçekleştirdiği operasyonla 1.504 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya geldi. Bebeğe "Eymen" adı verildi. Minik bebek, solunum sorunu nedeniyle Medical Park Tarsus Hastanesi`nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kuvöze alındı.

Şimdi 2.212 gram

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Ali Tunç ve Dr. Tarık Ersöz yönetiminde tedavisi sürdürülen minik Eymen, 55`inci gün 2.212 gram ağırlığa ulaşınca taburcu edildi. Minik Eymen`in durumu hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Ali Tunç ve Uzm. Dr. Tarık Ersöz, 30 haftayı doldurmadan dünyaya gelen bebeklerin hayati tehlikelerinin çok yüksek olduğunu, Eymen`in ise zorlu bir tedavi sürecinin ardından hayata tutunduğunu söyledi. Çocuklarını kucaklarına almanın sevincini yaşayan Rıfat-Gülizar Kuyu çifti ise, "Hem hamilelik boyunca, hem de yoğun bakımda geçen son 55 gündür kaygı içindeydik. Ama çok şükür bebeğimiz şimdi sağlıklı" dedi.