Mersin`in Silifke ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) "himmet imamlarından" olduğu öne sürülen İlhan T.`nin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı.

Silifke Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Amirliği (KOM) ekiplerince FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, FETÖ`nün "himmet imamlarından" olduğu öne sürülen İlhan T`nin de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 4 kişiyi ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. Tutuklananların arasında eski Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, turizmci, iş adamları ve meclis üyesinin de bulunduğu bildirildi.

Silifke`de Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 1`i komiser olmak üzere toplam 23 polisin de görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.