Mesajda, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme noktasında üstlendikleri önemli rol vurgulanarak, "Gazeteciler, milletimizin gözü, kulağı ve dili olarak, haber alma ihtiyacının karşılanmasına vesile olmaktadır" denildi. Ayrıca, basın mensuplarının gerçekleri araştırma ve topluma doğru bilgiler sunma sorumluluğunu üstlenen önemli bir meslek grubu olduğuna dikkat çekildi.

Medya Basın Federasyonu Başkanı Faruk Oflaz ve Yönetimi, mesajlarında şu ifadelere yer verdiler: "Özveriyle çalışan ve tarafsız habercilik anlayışını benimseyen gazeteciler, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olmanın yanı sıra toplumun sesi, vicdanı ve aynasıdır. Basın etik, ilke ve kurallarına uyan, sorumluluğunun bilinciyle hareket eden, toplumsal duyarlılığa özen gösteren, kamu yararına çalışan, doğru ve tarafsız yayın yaparak halkımızı bilgilendiren, tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Mesajın sonunda, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Medya Basın Federasyonu, basın mensuplarına görevlerinde kolaylık ve başarılar diledi.