MAZOT GÜBRE DESTEĞİ EKİM AYINA KALDI!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 2023 yılında ödenecek olan 2022 yılı ürünlerine ait mazot ve gübre desteğinin Eylül ayının sonunda veya en geç Ekim ayının başında çiftçiye ödeneceğini açıklamıştı. Ancak Eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen ödemelerle ilgili kararnamenin yayınlanmaması destek ödemelerinin de Ekim ayına sarkmasına neden olacak.

ÇİFTÇİLER HER GECE YARISI RESMİ GAZETE’Yİ TAKİP ETMEYE BAŞLADI!

2023 yılı bütçesinden yapılacak 2022 yılı ürünlerinin mazot ve gübre desteğinin çiftçiye 6 ay önceden ödenebilmesi için konuyla ilgili kararnamenin Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor. Aksi takdirde ödemelerin yapılması mümkün değil. Eylül ayının sonuna gelinirken, çiftçiler de her gece yarısı Resmi Gazete’yi yakından takip etmeye başladı.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÇİFTÇİ NAKİT OLARAK ÖDENMEYECEK!

Kararnamenin Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte mazot ve gübre desteği, çiftçiye doğrudan nakit olarak değil, Ziraat Bankası tarafından verilecek kartlara aktarılacak. Çiftçi de kendilerine tanımlanan kartlara aktarılan destek ödemelerini sadece gübre ve mazot alımında kullanabilecek.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR ARTIRILDI?

Kirişçi, hububatta 2022 senesi için mazot desteğinin dekara 22 liradan 75 liraya, gübre desteğinin de 20 liradan 46 liraya çıkarıldığını açıklarken, kütlü pamukta ise mazot desteğinin 68 liradan 250 liraya, gübre desteğinin de 8 liradan 21 liraya yükseltildiğini belirtmişti.