Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karaman şubesinin' nin 5.  Genel Kurul Galası geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Genel kurul neticesinde MÜSİAD Karaman şubesinin yeni başkanı Musa Akgül oldu. MÜSİAD 5. Genel Kurul Galasına, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, bölge protokolü, MÜSİAD üyeleri ve iş dünyasından birçok isim katılım sağladı.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU 

ASİL ÜYE 

  1. Musa Akgül 
  2. Osman Erdoğan
  3. Ahmet Yıldızbaş 
  4. İbrahim Politoğlu 
  5. Cihad Boynukalın 
  6. Yasin Can 
  7. Ramazan Lale 
  8. Abdülkadir Aydın
  9. Ahmet Kapar
  10. Muhammet Raşit Çoştu 

YEDEK ÜYE 

 

  1. Vural Erdoğan 
  2. Ramazan Kepir 
  3. Ramazan Eren 
  4. Sinan Toprakçı 
  5. Mustafa Şeker
  6. Sinan Güney 
  7. Emin Yılmaz
  8. Ali Orhan 
  9. Muharrem Yurtsever
  10. İbrahim Uğur 

DENETLEME KURULU

Asil Üye

  1. Mehmet Yıldızbaş
  2. Hasan Şişman
  3. Yüksel Bayad

Yedek Üye

 

  1. Barış Cem Falcıoğlu
  2. Durmuş Korkmaz
  3. Nuri Erikçi 

"MÜSİAD Karaman olarak daha çok çalışacağız"

Yeni başkan Musa Akgül gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Karaman şubemizin 5. genel kurul gala programına hepiniz hoş geldiniz.

Kuruluştan bugüne her zaman doğruluğu, güveni, samimiyeti benimseyen, iş dünyası ahlakının en iyi temsili olan MÜSİAD’ımız bizleri bu güzel ortamda bir araya getirmeye vesile olmasının haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz.

2 dönemdir gururla görev yaptığım MÜSİAD Karaman yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevimden sizlerin taktir ve teveccühleri ile şube başkanlığına layık görüldüm. İnşallah sizlerin de yardım ve desteği ile güzel işler yapacağımıza inanıyorum.

2023-2024 yılları arası şubemizi ve üyelerimizi daha iyi konuma getirmeyi, bize verilen bayrağı en iyi şekilde yukarılara taşımayı hedefliyoruz.

Gecen süre zarfında şube sektör kurulu başkanlığı ile üyelerimiz arası yapılan toplantılarımız sonrası üyelerimiz ile oluşturduğumuz bir şirket kurduk, günümüz teknolojisini kapsayan kısa adı CCS olan bu örnek şirketlerimizi geliştirip tüm üyelerimizin de katılacağı ve en minimum ücret ile ortak olabileceği yeni bir oluşum oluşturmanın hedefindeyiz.

Yeni Türkiye yüzyılında MÜSİAD Karaman olarak daha çok çalışarak ilimiz ve ülke ekonomimiz için katkıda bulunmayı kendimize bir görev bileceğiz, sözlerimi fazla uzatmadan ben öncelikle genel başkanım Mahmut Asmalı’ya , bizleri yalnız bırakmayan il protokolümüze, genel başkan yardımcılarıma,  yeni dönem yönetim kuruluma,  MÜSİAD üyelerimize ve bu güzel kurulumuza gelip bizleri yalnız bırakmayan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ,

Saygılarımı sunar teşekkür ederim."

"Karaman’ın bugünkü ekonomik hayatı üzerinde büyük etkisi vardır"

Genel kurulda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı şunları söyledi: 

"Kıymetli üyelerimiz, değerli konuklar,
Hikmet, iffet ve cesaret bizim şiarımızdır. Ancak bu hasletler bizde tam olduğunda istikamet üzere olabiliriz. MÜSİAD olarak 32 senedir istikametle ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.
Küresel ölçekte toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla hem yurt içinde Türkiye ekonomisine katma değer sağlıyor, hem de yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine öncülük ediyor.

MÜSİAD, küresel bir iş birliği ve sermaye platformu olduğu kadar, gücünü zengin medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketidir.

Bu hareketin mensupları ümitlerini daima diri tutarlar, samimiyetle çalışırlar, ideallerinden asla vazgeçmezler, Hakka inanırlar halka hizmet ederler, daima aşk ile koşarlar. Dürüstlük bu hareketin mensuplarının esas özelliğidir.

Kıymetli misafirler, değerli dostlar,

MÜSİAD; küresel ağımız, EXPO ve IBF gibi uluslararası inisiyatiflerimiz ve MUSİAD Invest gibi yeni projelerimizle etkin bir ticari diplomasi aktörüdür. Aynı zamanda MÜSİAD’ımız mazlum, mağdur ve muhacirlerin imdadına koşan müşfik bir insani diplomasi kuruluşudur.

Başarılı geçen bir yılın ardından, 2023 yılında da önemli projelere imza atmak üzere çalışıyoruz. 2022 yılında Gaziantep’te, 1300’ü aşkın Türk ve Arap iş adamının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 2. Türk Arap İş Zirvesi, Ortadoğu’nun en büyük iş forumu olarak tarihimizdeki yerini aldı.
Bu yıl, tarım, gıda ve sanayinin merkezi, Selçuklu Devleti’nin başkenti Konya’da, 3. Türk Arap İş Zirvesini gerçekleştireceğiz. 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz “Uluslararası İş Forumu (IBF) 3. Türk Arap İş Zirvesi”, 40 ülkeden 2000’I aşkın iş adamını Konya’mızda buluşturmayı hedefliyoruz.
Zirve kapsamında düzenleyeceğimiz İkili İş görüşmeleri ve fuar organizasyonuyla, sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın uluslararası ticari entegrasyonu artırmayı istiyoruz.
Yine Zirve kapsamında düzenlenecek olan, “Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası” konferansıyla, günümüzün en stratejik konularından biri olan gıda güvenliğine ve gıdanın insan nesli üzerindeki etkilerine dikkat çekerek önemli bir sorumluluğu yerine getireceğiz inşallah.
Bu vesileyle, 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Konya’mızda gerçekleştireceğimiz 3. Türk-Arap İş Zirvesine şimdiden tüm iş adamlarımızı davet ediyor, ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim,

Küresel salgın sonrası 2022 yılında yüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen, Türkiye ekonomisi dinamik ve esnek yapısı sayesinde dünya ve G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır. Gelişmiş ülkelerde resesyon ve stagflasyon senaryolarının konuşulduğu böylesi zorlu bir dönemde ekonomimizin büyümeye devam etmesi, Türkiye’nin dış şoklara karşı bağışıklığını ne denli güçlendirdiğinin açık bir göstergesidir.

İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan karayolu ve demiryolunun buradan geçmesi, ayrıca tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması, Karaman’ın bugünkü ekonomik hayatı üzerinde büyük etkisi vardır.
Karaman’da tarıma dayalı sanayi sektöründe ihracata dönük üretimi hedefleyen yatırımların 90’lı yılların başlarından itibaren hız kazanması ile birlikte, istihdamda da önemli gelişmeler kaydedilmeye başlamıştır.
2022 yılında Türkiye’nin en çok ihracat yapan illeri arasında 42’inci sırada yer alan Karaman’ın ihracatı, önceki yıla göre %21,7 artış kaydetmiş ve 334,4 milyon dolara yükselmiştir. Karamanlı iş insanı kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum.

Kıymetli misafirler, değerli kardeşlerim,

Genel kurullar tazelenme ve yenilenme dönemleridir. MÜSİAD olarak gece gündüz koşarak, her kademede sürekli yenilenerek, zaman zaman nöbet değişimi yaparak ve sağlıklı bir şekilde büyüyerek dinamikliğimizi ve heyecanımızı koruyoruz.

MÜSİAD Kadın ve Genç MÜSİAD ile birlikte ailemizi güçlendiriyor, daima etki sahamızı genişleterek derinleştiriyoruz. Sektör kurullarımız ve zengin teşkilat yapımızla ekonomimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz ediyoruz.

Şube Genel Kurullarımızın verimli geçmesi bu güçlü yapımızı sürdürülebilir kılmak için çok önemli. Bu itibarla Karaman şubemizin genel kurulunun başarılı geçmesini ve sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bugün görevi devredecek olan İbrahim Taşbaş başkanımıza ve kıymetli yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum. Yeni dönemde görevi devralacak Musa Akgül başkanımıza ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum.

Bu vazifeler bizler için kutsal birer emanettir. Üzerinde hassasiyetle titreyerek ve vakti geldiğinde yeni arkadaşlarımıza devrederek, bu emanetin hakkını ancak verebiliriz. Kardeşlik hukukuna riayet ederek icra ettiğimiz vazifelerimiz, vakıf şuuru ve ahilik bilinciyle ömrümüz oldukça devam edecektir inşallah.

Kıymetli kardeşlerim, değerli üyelerimiz,

MÜSİAD ailesi olarak çok büyük sorumluluklarımız var. Bu hassas dönemde kişisel ihtiras ve hesapları tamamen terk ederek hasbî, samimi ve fedakârca milletimiz ve ülkemiz için çalışacağız, üreteceğiz

ve Allah’ın izniyle, yeni bir şahlanış dönemini hep birlikte başlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bir kez daha genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni dönemde görev alacak kardeşlerimize bir kez daha başarılar diliyorum.

Sağlıcakla kalın. Allah’a emanet olunuz."

Program üyelere plaket ve rozet taktimi ile son buldu.