Türkiye'de akaryakıt piyasalarında yaşanan değişimlere bağlı olarak vatandaş otomobil tercihini değiştirebiliyor. Eskiden dizel araçlara olan talep fazlayken şimdilerde en avantajlı yakıt grubundaki araç LPG'li olanlar.

AKARYAKIT FİYATLARI İKİ KAT ARTTI

Son aylarda benzin ve motorine gelen zamları vatandaşın tercihindeki değişimin en büyük kaynağı olarak biliniyor. Seçimden sonra çok kısa bir zaman içinde benzin ve motorinin litre fiyatı 20 liradan 40 liraya kadar yükseldi. Bu da yakıt masraflarının önemli oranda yükselmesine neden oldu.

ESKİDEN LPG'Lİ ARAÇ TASARRUF ETMEK İÇİN MANTIKLIYDI

Vatandaş LPG yani otogaz ile çalışan araçlara ilgi göstermeye başladı. Benzin ve motorin ile çalışan herhangi bir aracın kilometrede yakıt masrafı 3 lirayı bulurken LPG ile çalışan bir araç ise 1 lira 50 kuruş yakıyordu. Tam bu yüzden otogazlı araç satın almak isteyenlere ise kötü haber geldi.

LPG'YE YİNE ZAM GELİYOR

Edinilen bilgiye göre LPG'ye 1 lira 50 kuruşa yakın bir zam gelecek. Söz konusu zamla LPG fiyatı 20 liraya dayanacak. Böylece LPG'li araca binmenin de pek bir cazibesi kalmayacak. Tassaruf etmek için LPG'yi tercih eden milyonlarca vatandaş bu zamla hayal kırıklığına uğradı. Türk insanı bahsi geçen bu akaryakıt zamlarının derhal durdurulması gerektiğini düşünüyor.