Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzman doktor olarak görev yapan Uz. Dr.Oğuz KILIÇ Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez hasta uyutulmadan ve lokal anestezi altında uygulanan bu yöntemin büyük önem taşıdığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Şemsiye metodu olarak adlandırılan bu yöntemde, kasık bölgesinden girilerek sağ kalbe ulaşılıyor ve yaklaşık 20-25 dakika süren bir işlem ile kalp deliği occluder adı verilen özel cihazla kapatılabiliyor. Göğüs kafesi açılmadığı için de risk, bu işlemde açık ameliyata yönteme göre daha az. Kasık bölgesinden yapıldığı durumlarda da, genel anestezi uygulanmadan yani narkozsuz yapılabiliyor. Biz de hastamızda bu işlemi  uyutmadan ve lokal anestezi ile yaptık. ” 

Uz. Dr. KILIÇ, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hastalık genellikle uzun süre belirti vermeden ilerler. Hastalardaki belirtiler daha çok ileri yaşlarda kendini nefes darlığı, çabuk yorulma, halsizlik, çarpıntı ile kendini gösterebilir. Hastaların kesin tanısı yapılan ekokardiyografi ile konulmaktadır.  Hastalar bize başvurduklarında, bu yöntemin hasta için uygun olup olmadığına titiz bir değerlendirme süreci sonunda kalp damar cerrahlarıyla beraber karar veriyoruz. Uygun görüldüğü takdirde işlem yapılıyor ve hastalar işlemin ertesi günü servise çıkabiliyor, ayağa kalkabiliyor ve iki-üç gün içerisinde taburcu olabiliyor. “ 

Uz. Dr. Kılıç kalp rahatsızlığı olan hastalarımızın geç kalmadan hastaneye başvurmaları konusunda da uyarılarda bulundu.