Olay, geçtiğimiz günlerde Mevlüt Akgün'ün seçim çalışmaları kapsamında KYK öğrenci yurdunu ziyaret ettiği esnada meydana geldi.
Ekibiyle birlikte habersiz bir şekilde yurda ziyarete giden AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mevlüt Akgün, kapıda güvenlik görevlisi M.G ile karşılaştı. 
Güvenlik görevlisi M.G'nin, Mevlüt Akgün'e "Neden habersiz geldiniz Mevlüt Bey, şuan izin veremem, ben bir haber edeyim" demesi üzerine Mevlüt Akgün ısrarla yukarı çıktı. Ziyaret sonrası öğrenci yurdundan ayrılan Mevlüt Akgün'e, güvenlik görevlisi M.G. iyi akşamlar Mevlüt Bey demesi üzerine, Akgün "bunu daha önceden diyecektin" diyerek intikamcı bir tavırla kafa salladı ve oradan ayrıldı.

Olayın üzerinden fazla zaman geçmeden Karaman Merkez KYK öğrenci yurdu güvenlik görevlisi M.G'in jet bir şekilde Kazımkarabekir İlçesi KYK öğrenci yurduna sürgün edildiği öğrenildi.

Bu kadar ucuz bir şekilde insanın ekmeğiyle oynandığının örneği ile karşı karşıyayız.

Akgün'ün Belediye başkanı olmadan bile, kinci bir tavırla yukardan talimat verdirerek sürgün ettirdiği güvenlik görevlisi M.G için adalet istiyoruz.