HİKEM, ulusal hakemli bir dergi olarak faaliyete geçti ve yılda iki kez, Mart ve Eylül aylarında olmak üzere düzenli olarak yayımlanacak. Dergi, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Din Bilimleri alanlarına odaklanarak araştırma makaleleri, derleme makaleleri, çeviri makaleleri, kitap eleştirileri ve çeşitli tanıtım yazıları gibi farklı türlerde içerikleri okuyucularıyla buluşturmayı amaçlıyor. Yayım dili Türkçe olmasına rağmen, Arapça, İngilizce gibi diğer dillerde de yayımlayarak uluslararası bir okuyucu kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

HİKEM, akademisyenler ve araştırmacılar için önemli bir platform sunuyor ve bu dergiye makale göndermek isteyenlerden herhangi bir ücret talep etmiyor. Makale gönderimi için Mart sayısı için son tarih 15 Şubat, Eylül sayısı için ise son tarih 15 Ağustos olarak belirlendi.

KMÜ İslami İlimler Fakültesi'nin HİKEM dergisi, bilimsel araştırmaların ve düşüncelerin paylaşımına katkı sağlayarak akademik alandaki önemli bir ihtiyacı karşılamayı amaçlıyor. Bu derginin yayınlanması, üniversitenin bilimsel çalışmalarına ve bilgi üretimine katkıda bulunmasını sağlayacak ve geniş bir okuyucu kitlesine erişmesine imkan tanıyacak.