Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği, Balıkesir Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi ortaklığında yürütülen ve TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen araştırma projesinin kapanış toplantısı üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı.

‘Baklagil İşleme Yan Ürünlerinden Farklı Teknolojik ve Kimyasal Süreçler Kullanılarak Gıda Katkı Maddeleri Geliştirilmesi’ başlıklı araştırma projesinin (TÜBİTAK-219O341) Proje Çıktılarının Sanayi ile Paylaşımı ve Yayılımı Toplantısı KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya KMÜ Rektör V. Prof. Dr. Münir Oktay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Sezer, sanayi temsilcileri, üniversitenin akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Rektör V. Prof. Dr. Münir Oktay ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Didem Sutay’ın açış konuşmaları ile başlayan toplantı, proje yürütücüsü Prof. Dr. Sibel Yağcı tarafından gerçekleştirilen sunum ile devam etti.

Proje sunumunun ardından Gıda Mühendisliği Bölümü araştırma laboratuvarında proje ürünleri tanıtılarak ve ekstrüder teknolojisi ile örnek üretim uygulaması gerçekleştirildi.