Proje kapsamında, 60 gönüllü proje elçisi ve eğitimci, yerel topluluklar için atölye çalışmaları düzenlemek üzere yetiştiriliyor. Katılımcılara sunulan eğitmen eğitimi programı, geniş bir yelpazede bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor.
Eğitimlerde, yaygın öğrenme yöntemleri ile:
- İsim öğrenme oyunları,
- Takım çalışmaları,
- Problem çözme odaklı uygulamalar,
- Yaratıcı düşünmeyi teşvik eden aktiviteler kullanılıyor.
Proje, eğitmenlerin iletişim becerilerini güçlendirmeyi, grup dinamiklerini geliştirmeyi ve öğrencilerle etkili bir iş birliği kurmayı amaçlıyor.
Kodlama Farkındalığı Artıyor
Projenin temel amacı, ortaokul öğrencilerinin kod okuryazarlığı farkındalıklarını artırmak. Gençlere programlamanın temel aşamaları olan tasarlama, geliştirme, hata ayıklama ve test etme süreçlerini öğretmek hedefleniyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, projenin daha önce Karaman Gençlik Merkezi’nde başarıyla uygulandığını belirtti. Karadeniz, “Kazımkarabekir’de uyguladığımız bu proje, öğrencilerimize teknoloji alanında yeni kapılar açarken, bölgemizde eğitim ve gelişim çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Amacımız, ilçemizde kodlama bilmeyen öğrenci bırakmamaktır” dedi.
Bu anlamlı proje, teknolojiyle büyüyen bir nesil yetiştirme yolunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor.