KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, 13 ilçede kapanan 218 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde Fen İşleri Daire Başkanlığının karla mücadele ekipleri, belediyenin sorumluluk alanındaki ana arterler, cadde ve sokaklarda gece boyu yol temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri ise kent genelinde yayaların kullandığı kaldırım ve meydanlarda kar temizliği yapıyor.

Merkez ve ilçeler olmak üzere 7 noktada, toplam 125 araç ve 273 personelle çift vardiya çalışan ekipler, kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yollarda trafik akışının açık olması için mücadelesini sürdürüyor.

Belediyenin Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ise yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle kapanan Akkışla ilçesinde 7, Bünyan'da 34, Develi'de 40, Felahiye'de 6, İncesu'da 4, Kocasinan'da 12, Özvatan'da 7, Pınarbaşı'da 40, Sarıoğlan'da 10, Sarız'da 10, Talas'ta 8, Yahyalı'da 20 ve Tomarza'da 20 olmak üzere toplam 218 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Ayrıca ulaşıma kapanan Develi'de 5 ve Pınarbaşı'da 70, Sarız'da 30 ve Tomarza'da 20 mahalle yolunda kar ve yoğun tipinin devam etmesi nedeniyle yol açma ve temizleme çalışmaları sürüyor.

- Melikgazi

Melikgazi Belediyesi de dün başlayan yoğun kar yağısından sonra karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Sabah erken saatlerde Cumhuriyet Mahallesi'nde karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ulaşımın aksamaması için ekiplerin gece boyu görevlerinin başında olduğunu belirtti.

77 araç ve 280 personelle çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Palancıoğlu, sürücülerden kış lastiği olmadan trafiğe çıkmamalarını ve mümkünse toplu taşım araçlarını tercih etmelerini istedi.

- Talas

Talas Belediyesi kış çalışması ekipleri ilçe genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

42 araç, 7 ekip ve 90 personelle 2 vardiya halinde sürdürülen kar kürüme, temizleme ve tuzlama çalışmalarında greyder, kepçe, kar kürüme kamyonları, mini kaldırım kürüme kepçesi ve süpürme araçları kullanılıyor.

Kırsal mahallelerde ulaşımın sorunsuz devam etmesi ve anında müdahale amacıyla bölgede sürekli olarak görev yapan kış çalışması ekipleri, kırsal mahallelerin tamamında teyakkuz halinde görevini yerine getirmeye devam ediyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde kurulan Kış Çalışmaları Koordinasyon Merkezi aracılığıyla da kar yağışı gerçekleşen bölgelere anında ve daha etkin müdahale ediliyor.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sahadaki ekiplerle anlık iletişime geçilen merkezde kameralar aracılığıyla önemli noktalar sürekli takip ediliyor ve gerektiği anda ekipler yönlendiriliyor.

- Hacılar

Hacılar'da etkili olan kar yağışının ardından Hacılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 24 saat çalışarak kapalı yol kalmamasını sağlıyor.

İlçede hayatı kolaylaştırmak adına tüm hazırlıkların önceden yapıldığını belirten Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yağışla birlikte çalışmaların aralıksız sürdüğünü, ilçede kapalı yol bulunmadığını belirtti.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ana arterler başta olmak üzere kar küreme ve tuzlama çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü aktaran Özdoğan, 11 iş makinesi ve 35 personelle mücadele yürüttüklerini kaydetti.