Baran'ın açıklamalarına göre, platform sözcüsü, Gazze'nin direnişiyle birlikte insanlığın uyanmaya başladığını ve "Özgür Kudüs, özgür Aksa" hedefine her gün daha da yaklaşıldığını hissettiklerini ifade etti. Aktekke Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitaben Baran, şu sözleri kaydetti:

"Ey Gazzeli şehitler, ey Gazzeli kardeşim, ey kahraman direnişçiler! Şanlı direnişinizle bizlere bütün bildirgelerin boş olduğunu gösterdiniz. Yaldızlı sözlerin, felsefi metinlerin zalimlerin zulmünü örtmeye yetmediğini ve artık yetmeyeceğini ilan ettiniz. Gözümüzü, gönlümüzü açtınız. İnşirah getirdiniz. Şahadetlerinizin izzetiyle, insanlığı uyandırdınız. Filistin davası, insanlığın davası oldu artık. Sizlere minnet borçluyuz."

Baran, Filistin'deki çocukların ve bebeklerin öldürüldüğü bir dünyada konuşmaların anlamsızlığını, ideolojilerin bitişini, hayatın iman ve cihat olduğunu, cihadın terkinin zillet olduğunu öğretildiğini ifade etti. Gazze'nin direnişiyle ölüme ve zulme meydan okuyarak ölümsüzlüğe ve şehadete koştuğunu belirten Baran, "Sizlerin tevekkülüne, teslimiyetine, cesaretine, kavi imanlarınıza ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu hissettirdiniz. Bütün kalbimiz, bütün benliğimizle zaferiniz/zaferimiz için dualar ediyor, borcumuzu ödemeyi lütfetmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. 'Özgür Kudüs, özgür Aksa' hedefimize her gün daha da yaklaştığımızı hissediyor, ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

Karamanlılar, Filistin'e destek amacıyla bir araya gelerek birlik ve dayanışma içerisinde olduklarını bir kez daha gösterdi.