Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki önemli kurumu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nde değişiklik yaşanıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği’nde Yeni Dönem

Karamanlı Prof. Dr. M. Fatih Bilal Alodalı’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne ataması, iş dünyası ve çalışanlar arasında ilgiyle karşılandı.

Daha önce Selçuk Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde görev yapan, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Alodalı, 1999 yılından bu yana Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında akademisyenlik görevini yürütmekteydi.
Türkiye'nin İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki iş ve işlemler, denetimler, eğitimler ile bu konudaki plan ve programları düzenleyen ve yürüten önemli kurumu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'ne yapılan bu atama ile yeni bir dönem başlamış oldu. İş dünyası ve çalışanlar arasında yeni Genel Müdürün liderliğinde iş sağlığı ve güvenliği alanında yeni gelişmeler yaşanacağı beklentisi oluştu.

Bu atama, iş yerlerinde güvenliğin artırılması ve çalışanların sağlığının korunmasının daha da öncelikli hale getirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün yeni dönemi, bu alanda gelecek politika ve uygulamalar açısından da belirleyici olacak.

Prof. Dr. Muhammed Fatih Bilal Alodalı'ya yeni görevinde başarılar dileriz.