15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 21-22-23 Şubat tarihlerinde Konya’da düzenlenen Mahmut Sami Ramazanoğlu Model Birleşmiş Milletler (MUN) konferansına katılarak uluslararası diplomasi alanında önemli bir deneyim kazandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa katılan öğrencilerimiz Ceren Uçgun, Büşra Özdemir ve Neva Bektaş, İngilizce öğretmenleri Hafize Şahin ve Esra Sezgin danışmanlığında çeşitli komitelerde görev aldı. Konferansta dünya meselelerini tartışan ve çözüm önerileri sunan öğrencilerimiz, sergiledikleri başarılı performansla takdir topladı.

Etkinlik boyunca öğrenciler eleştirel düşünme, müzakere ve kamuoyu önünde konuşma gibi önemli becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Ayrıca farklı kültürlerden katılımcılarla fikir alışverişinde bulunarak küresel sorunlara yönelik farkındalıklarını artırdılar.

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Öğrencilerimizin bu önemli platformda yer alarak kendilerini geliştirmeleri bizleri gururlandırdı. Onların bu tür etkinliklerde daha fazla yer almasını desteklemeye devam edeceğiz. Katılım sağlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, gelecekte de benzer etkinliklerde yer alarak uluslararası platformlarda başarılarını sürdüreceklerini belirtti.