Elektrikli araç şarj istasyonu olarak %95 yerli üretim olan Powerşarj Elektrikli Araç Şarj istasyonu fuara  gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi odağı oldu.

Üretici Firma White Rose Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akgül, "Elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarımıza 2021 yılında başladık. Öncelikle Burada edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübeyi yurt dışına yayma amacı ile bir yolculuğa çıktık" dedi.

Türkiye’deki elektrikli şarj istasyonları ağının gelişimine ve otomotiv sektörünün dönüşümüne ilişkin açıklamalarda bulunan White Rose Yönetim Kurulu Başkanı Akgül;

Powerşarj markasıyla elektrikli araçlar için şarj istasyonu üreten Whiterose 1990 yılında kurulduğunu ve 2021 yılından itibaren tamamen elektrikli araç şarj ekosistemine yazılım ve donanım çözümleri üretmeye odaklanan bir firma olduğunu belirtti. Powerşarj markalarıyla yerli ve milli imkanlarla elektrikli araç şarj istasyonları ürettiklerini bildirdi.

"Pek çok firma elektrikli araç şarj istasyon ağı kurma niyetinde"

EPDK'nın şarj ağı işletmeciliğine ilişkin düzenlemesinin yatırım iştahını ve sektöre olan ilgiyi yükselttiğini belirten Akgül, "Şu anda 34 firma bu lisansı almış durumda. Dolayısıyla talep ciddi anlamda artmış durumda.

Hukuki zemin oturduğu için artık firmalar burada yatırım yapma iştahına kavuştular. Ve gerek sektörden gerekse sektör dışından pek çok firma elektrikli araç şarj istasyon ağı kurma niyetinde. Biz de firma olarak kendi  Powerşarj ağımızın yanında aynı zamanda bu yeni istasyon kuracak firmalara donanım ve yazılım çözümlerimizi açıyoruz." diye konuştu.