Karaman’da bazı basın organları Karaman’ın Kültür zenginliklerini ve Doğa güzelliklerinden bahsetmek yerine, böylesi denli asayiş olaylarına yer vererek birde büyük bir başarıymış gibi “ Benim yaptığım haberler” Türkiye gündeminde diye övünülmesi akıllarda soru işaret bırakıyor.

Bu şekilde haberlere yer verilmesin demiyoruz ama biraz daha soft yazarak, Karaman’ı da lekelemeden, topluma örnek teşkil etmeden haber’de yapılabileceğini Karaman Medyasına öneri olarak sunuyoruz.

Çünkü Biz Nasıl bu cennet Vatan’da yaşıyorsak, yaşadağımız yerin karanlıklarını değil de güzelliklerinden bahsedelim ki; Karaman Ulusal gündemde de güzellikleri ile bahsedilsin.

Tarih boyunca bir çok medeniyete kucak açmış bir şehirdi Karaman.

Şehirlerin cinsiyeti olur mu?

Oluyor işte. Karaman şimdiye kadar nice şiir sevdalısı tarafından güzel bir kadına benzetilmiş.

Nasıl Bakarsan o şekilde görürsün.

' Ama olur. Herkes bir şeyler çeker. Her gün, herkesin canını sıkan bir şeyler olur. Bir tek senin deklanşörüne mi takılıyor terslik. Nasıl bakarsan öyle görürsün dünyayı. Kötü baktığın için kötü görüyorsun; aslında kötü olan bir şey yok. İyi bak, iyi olur her şey. Bir kere denesen ne kaybedersin? '

Şair İhsan Baştürk, ne güzel anlatmış şiirin de Karaman’ı;

İşte şanlı tarihi burcu, kalesi

Gönüllere girmiş nice bilgesi

Buradan geçmiş erenler silsilesi

Gönülde fahri şehr-i Karaman.

 

Bizlerde Karamanımızı bu şekilde güzellikleri ile erenleri ile anlatsak, yazsak ne kadar güzel bir şehir oluruz… Bazen bazı kusurları, kötülükleri kendi içimizde kapatmasını bilmeliyiz, “DÜZELMEZ” demeyelim. Düzeltmek için çaba göstermezsek düzelmez, ama düzelmesi için Halk olarak Sivil toplum örgütleri olarak ve Devletimizin resmi daireleri ile çark sistemindeki gibi bir birimize kenetlenirsek, düzelmez dediğiniz bütün sorunlar düzelir. Yeter ki Karaman’ı “Türkiye’nin Teksası” diye ilan etmeyelim.

Çünkü her yaşanan aksi olay örneğin, intihar, yaralama, cinayet haberleri insanlarımıza örnek teşkil ettiği gibi suça da sürüklemek için en büyük etkenlerdendir. Biz böylesi haberleri gündeme ısıtıp ısıtıp getirirsek ne kötülüğün sonunu ne de Karaman’ın imajını düzeltemeyiz. Diyeceksiniz ki “Neden Karaman”.

Türkiye’de aynı olaylar oluyor doğru, ama biz bir yerden birşeyleri düzeltmeye çalışmalıyız ki, toplumumuz bilinçlensin.

Önce medya kuruluşları hit yapmak için sert bir manşetle değil, soft bir haber yapabilir. Bazı örnek teşkil edecek haberlere yer vermeyebilir. Çocuğa ne öğretirsen onu öğrenir, İnsan ne görürse onu yapar.

Hatırlarsanız bir zamanlar “Kadın Cinayetleri” diye Türkiye gündemine haberler konu olmuştu. Bu Kadın cinayetleri haberi bir, iki, üç derken bir anda yükselişe geçmişti. İşte bu yüzden örnek teşkil edecek haberlere yer vermeyip, Karaman’ımızı kötü anılmasından vazgeçmeliyiz. Güzelliklerinden bahsedip şehrimizi nasıl güzelleştirebilir, güzelleriklerini nasıl anlatabiliriz bunlara değinmeliyiz. Vesellam

 

Şunu’da eklemenden geçemiyeceğim, Buradan Vali bey’e de sesleniyorum Karaman’ı bu şekilde kötüleyen Sözde Basın organlarına, Karaman’ı en iyi kötüleme plaketini de vermesini teklif ediyoruz.