Karaman?ın bayram hazırlıkları için uyandığı Pazar günü maalesef üzücü olaylarla başladı.

Bu sabah saat 09:30 sularında Mut çevre yolu Barış Manço parkı yamacında bulunan bir elektrik hattında çevreden geçenler tarafından patlama sesi duyuldu. Duyulan ses sonrası ise direğin çevresinde bulunan otluk alanda yangın çıktı.

Fotoğraflar

Yangının elektik direğinde patlama sonra çıkan bir kıvılcım ile meydana geldiği iddia edildi.
Yangın sırasında direğin beslediği yerel yayın vericilerinde elektrik akımı kesilirken radyo yayınlarında kesinti meydana geldi.

Çevre yolunda meydana gelen bu yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken aynı dakikalarda bir başka itfaiye ekibi de Siyahser Mahallesi 882 nolu sokakta ev yangınına müdahale ediyordu.
9 numaralı tek katlı avlulu kerpiç evde yaşayan Çom ailesi, güne mutfakta meydana gelen yangınla uyandı. Sabah erken saatlerde elektriklerin kesik olduğu yangınında elektrik akımının tekrar geldiği anlarda çıkmış olacağı iddia edildi.

Büyümeden müdahale edilen yangında can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.
Her iki yangınında elektrik temelli olması iddiaları Karaman?da enerji dağıtım şirketi olan MEDAŞ?ın yapacağı incelemeler sonrası netlik kazanacak.