Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Kazanç ve Tarım İl Müdürü Hatice Bulut'tan oluşan bir heyet, Karaman’ın su projelerinin son durumunu yerinde incelemek için bir araya geldi. DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp, heyete projelerin mevcut durumu hakkında bilgiler vererek, bu projelerin Karaman’ın geleceği için taşıdığı önemi vurguladı. Ancak yerinde yapılan incelemelerde, yıllardır devam eden projelerin sonuca ulaşamaması, Karaman halkı tarafından tepkiyle karşılandı.
Apa, Bağbaşı ve Afşar Barajları, Hadimi Tüneli ve Mavi Tünel projeleri, Karaman’ın su krizini çözme ve tarımsal üretimi artırma adına büyük önem taşıyor. Ancak bu projeler, yıllardır tamamlanmamış ve vatandaşlar, her geçen gün büyüyen su kriziyle baş başa kalmış durumda. İncelemeler sırasında, "Ne zaman tamamlanacak?" sorusu bir kez daha gündeme geldi. Yerinde inceleme yapılmasına rağmen projelerle ilgili somut bir takvim verilmemesi, halkın beklentilerini karşılamaktan uzak kaldı.
İncelenen Projeler, Eksiklikleriyle Dikkat Çekti
İncelemelerde, Apa, Bağbaşı ve Afşar Barajları ile Hadimi Tüneli ve Mavi Tünel projeleri dikkatle gözden geçirildi. Ancak, bu projeler sadece görsel olarak yerinde incelendi. İbrala Barajı gibi önemli projelerin ise görmezden gelindiği ve adeta kaderine terk edildiği ileri sürülüyor. İbrala Barajı, Karaman’ın su ihtiyacını karşılayacak en kritik projelerden biri olmasına rağmen, yıllardır tamamlanamayan projeler arasında yer alıyor. Bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamış olması, vatandaşların tepkilerini daha da artırıyor.
Bir diğer gözden kaçan proje ise Yollar Başındaki Gölet. Bu göletin, yakın bir zamanda tarım arazisine dönüştürülmesi bekleniyor. Ancak, bu bölgeyle ilgili de herhangi bir inceleme yapılmadığı ve bu alanın projelerde yer almadığı ifade ediliyor.
“Neden İbrala Barajı’na Su Verilmiyor?”
Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli’nin, DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp’e “Neden İbrala Barajı’na Hışılayık'tan su verilmiyor?” sorusunu sormadığı ve bu önemli konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadığı iddiaları gündeme geldi. İbrala Barajı, Karaman’daki su projelerinin en kritik unsurlarından biri olarak biliniyor. Ancak, yıllardır beklenen bu barajın, su ihtiyacını karşılamada nasıl bir rol oynayacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Bu da halk arasında belirsizliğe ve güvensizliğe yol açıyor.

Projeler Ne Zaman Sonuçlanacak?
Karaman’daki su projelerinin yıllardır tamamlanamaması, halk arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açmış durumda. Vatandaşlar, projelerin sadece yerinde incelenmesinin yeterli olmadığını, ne zaman tamamlanacağına dair somut bir tarih verilmesi gerektiğini belirtiyor. “Madem yerinde incelediniz, peki sonuç ne zaman alınacak?” sorusu, Karaman halkının en çok sorduğu sorular arasında yer alıyor. Çiftçiler ve tarım üreticileri, bu projelerin ne zaman tamamlanacağını ve su sorununun ne zaman çözüleceğini öğrenmek istiyor.
Yıllardır süren bu projelerin tamamlanması, Karaman’ın tarımsal üretim kapasitesini artıracak, su kaynaklarını daha verimli hale getirecek ve su krizinin önüne geçilecektir. Ancak, yetkililerden somut adımlar ve net tarih bekleyen halk, hala bir çözüm bulamamanın sıkıntısını çekiyor. Vatandaş, artık "ne zaman bitirileceği" konusunda net bir takvim istiyor.
Su Projelerindeki Belirsizlik Devam Ediyor
Karaman’ın su projeleri, şüphesiz bölgenin geleceği için kritik bir öneme sahip. Ancak, projelerin yıllardır tamamlanamaması, Karaman halkının haklı tepkilerine yol açıyor. Karaman halkı, su krizine çözüm bulacak projelerin bir an önce hayata geçirilmesini ve bu projelerin ne zaman tamamlanacağına dair somut bir tarih verilmesini bekliyor. Her geçen gün büyüyen bu sorun karşısında, yetkililerin vatandaşın beklentilerine duyarsız kalmaması gerekiyor.



