Emniyet birimleri tarafından yapılan açıklamaya göre, yakalanan şahıslardan 10'u mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş, narkotik ve trafik ağırlıklı operasyonlarda 4 bin 35 şahsın sorgusu yapıldı. Yapılan detaylı inceleme sonucunda, aranan suçluların 14'ünün bu listede olduğu tespit edildi.

Mahkemeye çıkarılan 14 şahıstan 10'u çeşitli suçlamalarla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlar sırasında, trafik denetimlerinde de sıkı bir kontrol uygulandı. 13 araç sürücüsüne ehliyetsiz ve yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan, 15 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 3 sürücüye kamunun huzur ve düzenini bozacak şekilde araç kullanmaktan, 2 araç sürücüsüne ise drift atmaktan cezai işlem uygulandı. Ayrıca, 22 araç trafikten men edilirken, 21 sürücü belgesine el konuldu.

Operasyonlar kapsamında gerçekleştirilen detaylı aramalarda 6 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet tüfek, 5 adet kesici ve delici alet ile 207 gram uyuşturucu madde, 31 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Emniyet birimleri, vatandaşların güvenliği ve huzurunun sağlanması adına yürütülen bu başarılı operasyonlara devam edeceğini belirtti.