Yapılan açıklamaya göre, H. T. ve B. K. isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yapmak için harekete geçtiği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Ekipler, şahısları yakalayarak üst araması gerçekleştirdi. Bu aramalarda, 230 cm² 5 parça halinde A4 (LCD) olarak nitelendirilen uyuşturucu emdirilmiş kağıt ve 2 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi.

Ayrıca, başka bir şüpheli olan M. D. adlı şahsın da ilimize uyuşturucu madde getirmeye çalıştığı bilgisine ulaşıldı. M. D. şahsı, il girişinde ekipler tarafından durdurularak üst araması yapıldı. Bu aramada ise 10.55 gram bonzai ham maddesi ile 1.65 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan şahıslar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesi uyarınca işlem yapıldığı belirtildi. B. K. serbest bırakılırken, H. T. tutuklanarak adli makamlara sevk edildi.

Karaman'da yapılan bu operasyonlar, il emniyeti tarafından uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesi amacıyla yürütülen kararlı çalışmaların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.