Karaman çevre yolu, 2004 yılında temeli atılmasına rağmen hala tamamlanabilmiş değil. Karayolları tarafından projelendirilen çevre yolu, Konya-Karaman girişinden başlayarak sırasıyla Mut Kavşağı, Ereğli yolu ve ikinci organize yolu girişine bağlanarak şehri tamamen çevrelemesi planlanıyordu. Ancak proje, Toplam 21 km uzunluğundaki çevre yolu hala tamamlanamadığı için şehir trafiği ve ulaşımı olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Şehirdeki yarım kalan üst geçitler, sadece trafik akışını değil aynı zamanda şehrin çehresini de olumsuz yönde etkiliyor. Bu yarım kalan projeler, şehre gelen ziyaretçilere ve geçenlere hoş olmayan bir görüntü sunuyor. Vatandaşlar, yarım kalan yolların neden olduğu trafik sıkışıklığı ve zorlu ulaşım koşulları nedeniyle günlük yaşamlarında zorluklar yaşamaktan müzdarip durumda.

Karaman halkı, yıllardır tamamlanmayan bu projelerin şehirlerine olumsuz etkilerini gözlemleyerek yaşıyor. Yarım kalan kamu yatırımları, şehirdeki gelişimi ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Yetkililerin bu konuya daha fazla önem vererek, yarım kalan projelerin tamamlanması için çözüm odaklı adımlar atmaları bekleniyor.