Sonbahar aylarında beklenen yağışlar gelmedi. Kurak geçen mevsimden dolayı barajlarda ve göllerde su seviyesi düştü. Küresel ısınmaya bağlı olarak deniz suyu sıcaklıkları kasım ayında bile yüksek seviyelerde seyretti. Vatandaş sonbaharı beklerken aniden kış geldi. Türkiye genelinde çok sayıda şehre sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Dünden beri Karaman dahil birçok kentte sağanak yağış ve yer yer kar yağışı görülüyor. Karaman şehir merkezinde sağanak yağıştan dolayı trafikte aksaklıklar yaşandı. Maddi hasarlı birçok kazanın meydana geldiği kentte bugün sabahtan itibaren ise kısa süreli kar yağışı görüldü.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları hissedilir seviyede düştü. Bugün en yüksek hava sıcaklığı 7 derece, en düşük hava sıcaklığı ise eksi 3 derece. Vatandaş soğuk havanın bundan sonra hep bu seviyelerde olup olmayacağını merak ederken dikkat çeken bir açıklama geldi. Meteoroloji tahminlerine göre Karaman'da hava sıcaklığı yeniden yükselişe geçiyor.

Tahminlere göre hava sıcaklığı yarından itibaren kademeli olarak yükselecek. Cuma ve cumartesi günü ise en yüksek hava sıcaklığının 17 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. En düşük hava sıcaklığının ise 3 derece olacağı öngörülüyor. Bu tahminlere göre birkaç gün içinde Karaman yeniden sonbahar havasını yaşayacak.