Karaman Valiliği`nden yapılan açıklamada, "Beklenen Meteorolojik Hadise: Kuvvetli Sağanak ve Gök gürültülü Sağanak Yağış. Beklendiği Yerler:Yapılan son değerlendirmelere göre Bölgemizin yarın (27/06/2015 Cumartesi günü) batı kesimlerinden başlayarak serin ve yağışlı yeni bir havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
 
27.06.2015 Cumartesi ve 28.06.2015 Pazar günleri Bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde İli ve ilçeleri) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği, yağışlarla birlikte kısa süreli lokal dolu yağışı olacağı tahmin edilmektedir.
 
Hava sıcaklığının; hafta sonunda yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, hafta başından itibaren ise 2 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.
 
Beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın meydana getirebileceği ani sel, su baskını,  yıldırım, dolu yağışı, ekili tarımsal alanlarda zarar, ulaşımda aksamalar, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.