Karaman İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından Ak Tekke Camii önünde "Hayır Çarşısı" adı altında kermes düzenleniyor.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasına destek olmak amacıyla düzenlenen kermes Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile açıldı.

Kermes açılışında konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, ‘Tebük Seferine çıkılacağı zaman Allâh Resûlü ordunun ihtiyaçları için ashâbını önce infak seferberliğine çağırmıştı. Hâlbuki o sırada Medîne’de büyük bir sıkıntı yaşanıyordu. Buna rağmen ashâb-ı kirâm, yüksek bir azim ve îman vecdi içinde fânî ve dünyevî bütün menfaat düşüncelerini bertarâf edip büyük bir infak ve fedâkârlık yarışına girdiler. Bizler de bu şuurla hayır çarşımızın açılışını yaptık. Hayır çarşımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hayır çarşımız üç gün boyunca devam edecek. Bu hayra katkı sunmak isteyen herkesi kermesimize davet ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur." dedi.

Kermeste din görevlileri ile hayırsever vatandaşların evlerinde hazırladıkları yiyecekler satışa sunuldu. Açılışa din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.