Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Konya Valiliği'nin art arda uyarılarının ardından kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle diğer illere bağlayan karayollarında ulaşım durma noktasına gelirken, ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler de kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava şartları nedeniyle tatil edilmişti. Peki Konya'da kar devam edecek mi?

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre bölgede meydana gelen yoğun kar yağışı ve tipi 7 Şubat Salı (bugün) sabaha kadar etkisini sürdürecek. Kar yağışının gün içinde etkisin azaltması beklenirken, hava sıcaklığı da hızla düşecek. Kentte bugün ve önümüzdeki günlerde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölgede hava çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

RÜZGAR SERT ESECEK, HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Karaman ve bölgede rüzgarın, kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 7 Şubat Salı (bugün) günü yer yer kar yağışlı - 6 ila - 2 derece olacak. 8 Şubat Çarşamba günü hava kapalı - 10 ila -4 derece, 9 Şubat Perşembe günü soğuk -11 ila - 4 derece, 10 Şubat Cuma günü soğuk - 11 ila - 5 derece, 11 Şubat Cumartesi günü ise hava aşırı soğuk - 10 ila - 5 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.