Toplanan un ve gıda malzemeleri, cuma namazı sonrası Aktekke Meydanı'ndan dualar eşliğinde Gazze'ye uğurlandı. Programa Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Protokolü, Sivil Toplum Platformu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Karaman Sivil Toplum Platformu sözcüsü Tevfik Baran, şu ifadeleri kullandı: "BİR ŞEY YAP, ÇOCUKLAR ÖLMESİN! diyerek Karaman Sivil Toplum Platformu olarak Gazze için başlattığımız gıda kolisi ve un yardımlarımızın ilk sevkiyatını bugün yapıyoruz. Aylardır terörist İsrail'in soykırım uyguladığı, binlerce masum çocuk ve sivilin hayatını kaybettiği Gazze'de açlıkla pençeleşen çocuklar ve siviller için başlattığımız yardım kampanyasına Karaman halkımız büyük bir destek ve teveccüh gösterdi."

Baran, devamında şu noktalara değindi: "Mevzu vatan, millet, ülke, ümmet ve insanlık olunca bu aziz millet her zaman olduğu gibi mazlumun ve mağdurun yanında olmuştur. Dualarımız, eylemlerimiz, toplanmalarımız, toparlanmalarımız ve ekmeğimizden küçük de olsa bir parça Gazze için bugün. Şimdi bir tas çorbamızı, bir çuval unumuzu Gazzeli mazlumlarla paylaşma günüdür."

Son olarak, Baran şunları dile getirdi: "Ülkemiz devleti ve milletiyle her zaman olduğu gibi daha ilk günden mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında yer almıştır. Karaman Sivil Toplum Platformu da Gazze'de yaşanan bu soykırıma ve insanlık dramına her daim tepkisini ve tavrını göstermiş, insani ve vicdani sorumluluğunu yerine getirmek için birçok faaliyet ve yardım kampanyası gerçekleştirmiştir."

Karaman Sivil Toplum Platformu'nun Gazze'ye gönderdiği yardımların, bölgedeki acıları bir nebze olsun hafifleteceği umuduyla, dualarla ve dualarla birlikte yola çıkarıldı. Gazze'ye ulaşan yardımların, bölgedeki insanlara umut ve destek olması temennisiyle...