Hastanede işleyen düzenin ve kurulu ekibin farklı amaçlar uğruna pasif hale getirilmesinden sonra vatandaşlardan gelen çokça şikayet ve basına yansıyan olumsuz haber ve yorumlar sağlık bakanlığını harekete geçirdi. İl sağlık müdürlüğü ve yerel siyasetin bilgisi olmadan gönderildiği anlaşılan ve daha önce ismi basına düştükten sonra il sağlık müdürlüğü tarafından basın kuruluşları aranarak atama haberi yalanlanan Dr Halil İbrahim Taşçı artık resmen başhekim oldu. Konu ile ilgili henüz il sağlık müdürlüğü tarafından bir açıklama gelmedi.

Karaman’da siyasiler’in keyfine göre ve istediği isme göre sağlık sistemi çökmek üzereyken, çokça vatandaş Karaman Eğitim araştırma hastanesi’nde tedavi olamadıklarını, randevu bulamadıklarını dile getirmişlerdi.

Sağlık camiasına çok yakın olan ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep ŞEKER ise, Karaman’da sağlık konusuna çözüm arayışı içerisinde bulunmaması ve Karaman’da başarılı çalışma yürüten insanlara ise hendek olunması Karaman kamuoyu’nda tartışmalara neden oluyor.

Çünkü resmî bilgi yok. Bu durumun İl Sağlık Müdürlüğü’nün kriz yönetimini yürütememesinin sonucu olduğunu düşünüyor Karamanlılara Bu süre zarfında, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ve Ak Partili milletvekillerinden kamuoyuna açıklama yapılmadı. Oysa çok önemli bir konu. Şeffaf olunsa, vatandaşa doğru bilgi aktarılsa şehirdeki dedikodulara meydan verilmemiş olurdu.

 

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimlerinde tekrardan aday adayı olmak için çalışmalar sürdüren mevcut Karaman Milletvekilleri, Karaman halkı size bu sağlık sorunlarını sorduğunda ne gibi bir açıklama yaparak Karamanlı’nın yüzüne bakacaksınız ve size Karamanlılar bu konuları sorduğunda ne gibi bir bahaneler üreteceksiniz? Bu da konuya farklı bir bakış açısı tartışılır.

Çünkü Karaman’da o kadar çok Kurşun asker yapılmış ki Şeker’in tadı bozulmuş. Siyasi çıkar ve menfaatler Halkın hizmet almasının önüne geçmiş, herkes bir koltuk sevdası ile her şey, her şeye girmiş.

Bundan sonrası böyle olur mu bilinmez ama Siyaseti –Sağlığa, Sağlığı’da siyaset’e alet etmemek gerekir. Karaman’daki vatandaşlar’ın %90’ı bu konudan müzdariplerdir. Önümüzdeki günlerde sağlık’da Karamanlılar yeni atanan başhekimin çalışmalarını ve bu randevu ve tedavi sorunlarına nasıl çözüm bulacağını merak ile beklemektedir. Tekrardan yeni Atanan Başkekim Dr Halil İbrahim Taşçı’ya yeni görevinde başarılar dileriz.