Bu proje çerçevesinde, şehrimiz için sürdürülebilir kentsel kalkınma stratejileri belirlenerek, sosyal hayatın, kültürün, tarihsel mirasın, bilginin ve mekânın yeniden üretilmesi sağlanacak. Aynı zamanda, doğal, beşerî ve teknolojik tüm kaynaklar, akılcı, kapsayıcı ve insan merkezli bir yaklaşımla, kentin önceliklerine göre harekete geçirilecek.

Üretimin ve istihdamın temel aktörü olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin değişen ekonomik koşullara uyum sağlaması ve rekabet gücünün artırılması amacıyla işletme destek programları başlatılacak. Bu kapsamda, KOBİ'lere kurumsallaşma, Ar-Ge ve inovasyon destekleri sağlanacak ve nitelikli işgücüne ve bilgiye erişim konusunda destekler sunulacak. Kentteki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve girişimcilerin potansiyelinin ortaya çıkarılması için Kent İnovasyon ve Girişimcilik Merkezleri kurulacak ve vatandaşlara eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacak.

Tarımda teknolojik yeniliklerin önem kazandığı günümüzde, 20 dekar ve altında araziye sahip çiftçilere drone desteği sağlanacak. Seçilecek pilot bölgelerde çiftçilere ücretsiz olarak ilaçlama ve gübreleme hizmeti sunulacak, bu da çiftçilerin giderlerini azaltacak ve ürün kaybını önleyecek.

Karaman'da tarım sektörünün önemli bir rol oynamasıyla birlikte, Belediye olarak şehrin güncel teknolojiden faydalanabilmesi için gerekli desteğin sağlanacağı belirtilmektedir. Yerel iş birliklerinin ve koordinasyonun artırılması, ortak kararların alınması ve karşılıklı güven ortamının tesis edilmesi amacıyla ilgili STK'lar ve diğer kurumlarla ilişkiler sürdürülecek.

Karaman'da istihdamı artırmak için tarım ve hayvancılıkta verimliliğin sağlanması, katma değerin ve rekabet gücünün artırılması, modern teknoloji imkanlarının yaygınlaştırılması ve ürün bilinirliğinin geliştirilmesi için aktif çalışmalar yürütülecek. "Tarım Kent Modeli" ile tarımsal üretim teşvik edilecek, üretim, istihdam, yerleşim ve konut projeleri geliştirilecek ve kamusal üretim sahaları oluşturulacak. Bu sayede, Karaman'ın tarımsal faaliyetlere uygun bir bölge olması avantajıyla elde edilen ürünler piyasa koşulları içinde rekabetçi hale getirilerek, yerel ekonominin güçlenmesine katkı sağlanacak.

İYİ Belediyecilik anlayışıyla, Karamanlı vatandaşların hak ettiği mutlu, huzurlu ve yaşanabilir bir şehre kavuşması hedeflenmektedir.