Kışı kurak geçiren Karaman'da Mart ayında gelen kar ve yağmur yüzleri güldürdü. Karaman'ın en çok yağış aldığı dönemlerden olan Nisan - Mayıs yağmurları çiftçinin umudu oldu. Peki Karaman'da kar ve yağmur yağışı devam edecek mi? Nisan yağmurları ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Karaman'da 2 Nisan Pazar (bugün) hava parçalı bulutlu.Konya'da hava sıcaklığı bugün 5 ila 18 derece olurken, tahminlere göre 3 Nisan Pazartesi günü sıcaklık 2 ila 4 derece daha artacak. Karaman'ın hafta ortasında yeniden yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, hava parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Niğde, Aksaray ve çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU: