Karaman Haber - Larende.com
HV
19 MART Salı 12:06
Advert

Karaman için son tahminler! Meteoroloji saat verip uyardı! 27 - 31 Ocak hava durumu

Karaman'da kurak geçen Ocak ayının son haftasında beklenen yağmur nihayet göründü. Meteoroloji 27 Ocak Cuma (bugün) öğleden sonra ve Cumartesi günü için kuvvetli rüzgar uyarısı yaparak vatandaşları uyardı. Tahminlere göre kentte 5 gün yağış etkili olacak

YEREL
Giriş Tarihi : 27-01-2023 10:51
Karaman için son tahminler! Meteoroloji saat verip uyardı! 27 - 31 Ocak hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son hava durumu tahminlere göre, Karaman'da hava 27 Ocak Cuma (bugün) parçalı ve çok bulutlu, yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu, yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji'den 27 Ocak Cuma saat 12.00 ile 28 Ocak Cumartesi günü saat 06.00 aralığı için yapılan uyarıda kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: Güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 27 Ocak Cuma (bugün) öğleden sonra sağnak yağışlı 0 ila 15 derece, 28 Ocak Cumartesi günü karla karışık yağmur yağışlı -1 ila 12 derece, 29 Ocak Pazar günü karla karışık yağmur yağışlı  -4 ila 10 derece, 30 Ocak Pazartesi kapalı -5 ila 6 derece, 31 Ocak Salı günü ise hafif kar la karışık yağmur yağışlı -6 ila +8 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

AdminAdmin

YORUMLAR