Karaman Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde devam eden kurslar sayesinden hanımlar, yetişkinler hem eğleniyor hem öğreniyorlar.

Karaman Halk Eğitim Merkezince açılan kurslar sayesinde anneler babalar ve 14 yaşın üzerindeki bütün vatandaşlarımız, günlük yaşamlarında kolaylık sağlayacak, kendilerini geliştirebildikleri ve kaliteli zaman geçirebildikleri kurslar ve faaliyetlerle buluşuyor.

Güler yüzlü personeli, alanında uzman eğitmenleri ile vatandaşlarımız, resim, bağlama, kat-ı sanatı başta olmak üzere birçok sanatsal ve mesleki eğitimin verildiği merkezlerde aynı zamanda sportif faaliyetlere de katılıyorlar. Ayrıca okullarımızda iş birliği yapılan resmi kurum ve kuruluşlarda vakıf, dernek ve özel sektörde okuma yazma, kültür, kursları mesleki kurslar , sportif kurslar   Kur`an-ı Kerim, Arapça gibi dini kurslar da devam etmektedir.

Karaman Halk Eğitimi Merkezi Hüseyin Küçük; " Yetişkinlere yönelik açmış olduğumuz kurslarda, vatandaşlarımızın bir çok alanda eğitim alma imkânına kavuşuyor. Ayrıca sportif faaliyetlere katılarak sağlıklı bir yaşam kazanma ve spor yapma imkanına kavuşuyorlar. Amacımız sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda bilinçli bir toplum oluşmasına katkı sağlamaktır.