Bölge ile ilgili bir çok doğa yürüyüşleri, dağ bisikleti turları yaptık. Bölgeye bir çok gitmemize rağmen her defasında etkilenmemek elde değil. Her gittiğimizde ayrı bir güzelliklerle karşılaştık.

Karaman'daki Gödet Kanyonu, el değmemiş doğal güzellikleri ve kanyon yamaçlarındaki tarihi kalıntılarıyla seyrine doyumsuz bir manzara sunuyor.

Karaman merkeze bağlı, eski ismi "Gödet" olan Güldere köyünün tarihi, binlerce yıl öncesine dayanıyor. 

Köyün çevresinde Hititler, Roma ve  Bizans dönemlerine ait birçok kale, kaya mezarları, kaya yerleşim ve dini merkezleri bulunuyor.

Köyün en tanınan yeri ise 10 kilometre uzunluğundaki Gödet Kanyonu. Güneyden Silifke ve Mut ile sınır olan köyün uçsuz bucaksız arazilerinde gezintiye çıkanların, aniden dimdik kanyon ile karşılaşmaları mümkün.  

Kanyonun başlangıç noktasında Ernek mevkisinde bulunan bir kaynaktan doğan dere, Karaman Ovası'na can veren Gödet Barajı'nın ana kaynağını oluşturuyor. Bu noktadan itibaren köye kadar devam eden kanyonda sadece gökyüzü görünüyor. 

Ayrıca bu yamaçlarda kayaya oyulmuş yerleşim yerleri, kaleler, kaya mezarlar ve dini merkezler mevcut. Bölge tam olarak araştırılmadığı için buraların tarihi hakkında kayıtlarda çok bilgi bulunmuyor.