15.00'da başlayan maçı Diyarbakır bölgesinden Selim Özen yönetirken, Özen'in yardımcılıklarını Elazığ bölgesinden Adnan Akbulut ve Samet Kaya yaptı. 4. hakem ise Diyarbakır bölgesinden Burak Kamalak yönetti.


Karaman FK, Ofspor maçında sarı kart cezalısı Akın Akman, kırmızı kart cezalısı Ali Kemal Başaran ve Emir Özsoy, sakatlıkları bulunan Umut Dilek ve Mert Kuyucu'dan yoksun sahaya çıktı. Karamanlı sporseverlerin stadı full doldurarak takımlarına büyük destek verdiler. Maça iyi başlayan temsilcimiz korner vuruşunda Selim'in ortasında Ömercan Öndaş'ın kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi. Ataklarını sıklaştıran Karaman FK net bir gol kaçırdı. Ofspor kontra atağına dönüşen atak da Osman Şahin karşı karşıya pozisyonda golü atarak Ofspor'un beraberlik golünü attı. İlk yarının sonlarına doğru 45+3'de İdris Furat kaleciden dönen topu ağlara göndererek, temsilcimizi soyunma odasına 2-1 önde götürdü. 


İkinci yarıya istekli başlayan Karaman FK, Ahmet Teker ve İdris Furat’la çok önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Kontrolü elinden bırakmayan temsilcimiz dakika 86'da Ahmet Teker'in golü ile durumu 3-1'e getirdi. Maçta başka gol sesi çıkmadı ve Karaman FK şampiyonluk yolunda hata yapmadı. Temsilcimiz 3 puanın sahibi olarak puanını 64’e yükseltti. Karaman Futbol Kulübü'ne 3-1 yenilen Yeşilyurt D.Ç. Ofspor ligden düşmesi kesinleşti.