Yeni Karaman Stadyumunun açılışının gerçekleştiği maça sporseverler yoğun ilgi gösterdi. Karaman FK takım otobüsü stada giriş yaptığında meşaleler ile karşılandı. Sporseverler yeni stadyumda maç izlemenin keyfini doyasıya yaşadı. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Karaman Ak Parti Milletvekilleri Osman Sağlam, Av. Selman Oğuzhan Eser ve CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver'de kırmızı-beyazlı ekibi yalnız bırakmadı. 


Karaman FK Hayrullah, Mete, Şiyar, Berkan, Ömer, Özcan, İbrahim Can, Furkan, Alper, Oktay ve Nadir ilk 11'i ile sahaya çıktı.


Karşılaşmanın orta hakemliğini İstanbul Bölgesinden B Klasman hakemi Yakup Özhan, yardımcılıklarını Kırklareli Bölgesinden B Klasman Yardımcı Hakemi Sabri Üstünel ve Edirne Bölgesinden B Klasman Yardımcı Hakemi Anıl Küçükkaraca yaptı.


Başlama düdüğü ile büyük bir desteğe başlayan Karaman FK taraftarları yeni stadyumda büyük coşku yaşadı. Karaman FK kontra atağında Oktay Balcı’nın röveşatası az farkla dışarı gitti.
Maçın ilk yarısı karşılıklı ataklar ile geçerken 40.dakikada Menemen FK oyuncusu Mertcan Açıkgöz golünü atarak takımını öne geçirdi.


İkinci yarıda baskılarını artıran Karaman FK, aradığı golü bir türlü bulamadı.  Sağlı sollu ataklarda bitiricilik ve ceza sahasında çoğalamama gibi etkenlerden dolayı temsilcimiz aradığı boşluğu ve beraberlik golünü bulamadı.


Dakka 77’de Menemen FK oyuncusu Erhan Kara ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İstediği futbolu ortaya koyamazken beraberlik şansını yakalayamadı.


Maçta başka gol olmazken, Karaman FK Menemen FK’ya 1-0 mağlup oldu.


Karaman FK, 2.hafta karşılaşmasında deplasmanda 3 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Denizlispor ile karşı karşıya gelecek.