Karşılaşmanın orta hakemliğini Çanakkale bölgesinden Süper Lig hakemi Erkan Özdamar yaptı. Özdamar'ın yanında İstanbul bölgesinden Süper Lig Yardımcı Hakemi Deniz Caner Özaral ile İstanbul bölgesinden Süper Lig Yardımcı Hakemi Ogün Kamacı yardımcı hakem olarak sahaya çıktı. 

 

Maçın 4. hakemi ise İzmir bölgesinden Emre Kargın oldu. 

 

Karaman FK’nın Orduspor maçı Aktekke Meydanında dev ekranda Karamanlı sporseverler tarafından yoğun katılımla izlendi. Orduspor tribünleri de Karaman FK maçına ilgi gösterdi. Ev sahibi Orduspor maça taraftarının desteği ile iyi başladı. Orduspor defansı kendi yarı sahasında pas yaparken kaleci Ömürcan'a sert bir geri pas verildi. Mümin Talip Pazar'ın pasını kontrol edemeyen kaleci Ömürcan topu ağlarında gördü ve Karaman FK 1-0 öne geçti. İlk yarı iki takımda yüzde yüzlük gol pozisyonlarından yararlanamadı. Temsilcimiz Ahmet Teker ve Umut Dilek'le pozisyonlardan yararlanamazken Orduspor'da Harun Özcan ve Uğur Ayhan ile pozisyonlardan yararlanamadı. Özellikle Orduspor'un net ataklarında kaleci Mertcan Dağlı kalesinde adeta devleşti. İlk yarının sonuna hakem tarafından 8 dakika oynanmayan süre eklendi. 45+5'de Orduspor atağında top direkten dışarıya çıktı. Bu pozisyonla beraber ilk yarıda son düdük geldi ve temsilcimiz soyunma odasına 1-0 önde girdi. İlk yarıda hakem Erkan Özdamar 2 Orduspor 1967'ye ve 2 tane Karaman FK oyuncularına sarı kart gösterdi.
İkinci yarı iki takımda ilk yarıdaki 11'lerle sahaya çıktı. İlk yarının ilk atağı ev sahibi ekipten geldi. Korner kullanan Orduspor'da Harun'un kafasını Mertcan Dağlı müthiş refklesle kurtardı. Karaman FK dakika 48'de Ahmet Teker ile net pozisyondan yararlanamadı. Ahmet Teker'in şutunda kaleci Ömürcan başarılıydı. Baskıyı kıran temsilcimiz kontra ataklarla etkili pozisyonlar buldu. Ahmet Teker ile çıkılan kontra atakda Selim kaleye vurdu, dönen topa Umut Dilek vurdu onun şutunuda kurtaran Ömürcan gerilerden gelen Ensar Kemaloğlu 3. kez şansını denedi ve topu ağlara göndererek temsilcimizi 2-0 öne geçiren golü attı. Bu golden sonra Aktekke'de maçı izleyen Karamanlı sporseverler büyük çoşku yaşadı. Orduspor 4 oyuncu değiştirerek tüm hatları ile Karaman Futbol Kulübü kalesinde gol aramaya başladı. Skor avantajını elinde tutan temsilcimiz dengeli bir oyunla Orduspor defansında bulduğu boşluklarla pozisyonlara girmeye çalıştı. Orduspor yaptığı ataklardan sonuç alamadı. Kaleci Mertcan kalesinde 2. yarıda devleşti. Karaman FK oyuncuları zorlu deplasmanda dolu tribünlerin önünde formaları sırımsıklam yaparak muhteşem bir zaferle 2-0 kazanarak adını finale yazdıran ekip oldu. Orduspor 1967 en son Yeni Ordu Stadyumunda yenilgisini 23 Ekim 2022'de Kırıkkalespor'dan almıştı. Bu galibiyetle adını finale yazdıran Karaman FK, Alanya Kestelspor'un rakibi oldu. TFF'nin belirleyeceği tarafsız sahada oynanacak olan finalin tarihide yarın belli olması bekleniyor.