Hastanede geçirdikleri zamanı çok daha konforlu hale getirmek için hastane yönetimi olarak başlattıkları çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Çocuk Servisinin, hasta odası kapıları çizgi film karakterleri ile kaplandı. 

Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde 6 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 2 Çocuk Cerrahi Uzmanı ve 1 Çocuk Psikiyatri Uzmanımız ile çocuk hastalarımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti sunmaya gayret etmekteyiz. Kaliteli sağlık hizmetimizin yanı sıra fiziksel mekan düzenlemeleri de çocuklarımızın bizimle kaldıkları süreç içerisinde tedavilerine olumlu katkı yapabileceğini ummaktayız diyen Dr. Osman AÇIKGÖZ ?Çocuk ve Süt Çocuğu Servisimizde yatan çocuk hastalarımızın hastane ve sağlık çalışanına olan korkusunu en aza indirip onların tedavi süresince kaldıkları ortamı sevmelerini amaçlıyoruz. Bu kapsamda her iki servisimizde hasta odası kapılarını çocukların ilgisini çeken çizgi film karakterleri ile kapladık. Hasta odalarımızın numaralar yerine, çizgi film karakteri ile anılan odalar haline dönüştürülmesi hedefliyoruz.?dedi.

 Çocukları hastanede yatan anne ve babalar da çocukların bu resimleri gördüklerinde rahatlayarak daha sakin olduklarını ve alan giydirmeleri ile çocukların kendilerini farklı atmosferde olduklarını hissettiklerini ifade ettiler.