Operasyonlar kapsamında, bayram süresince devam eden çalışmaların sonucunda toplamda 707 silahın ele geçirildiği belirtildi. Bu silahlar arasında 519 ruhsatsız tabanca, 54 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 6 uzun namlulu tüfek ve 128 ruhsatsız av tüfeği bulunuyordu. Ayrıca, 869 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili şu detayları aktardı: İstanbul'da 97 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirilirken, 134 şüpheli gözaltına alındı. Adana'da 38 tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirilirken, 53 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep'te 29 tabanca ve 7 av tüfeği ele geçirilirken, 57 şüpheli gözaltına alındı. Ankara'da 29 tabanca ve 5 av tüfeği ele geçirilirken, 37 şüpheli gözaltına alındı. İzmir'de ise 24 tabanca ve 9 av tüfeği ele geçirilirken, 42 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında yoğunlaştı. Bu operasyonların koordinasyonunda yer alan valiler, kaymakamlar, jandarma ve emniyet güçleri tebrik edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtirken, milletin desteği ve dualarının önemine vurgu yaptı.