Okul sporları faaliyetleri kapsamında katıldıkları yarışlarda her yıl büyük başarılara imza atan Karaman bedensel engelliler yüzme takımı bu yılda boş geçmedi. Sakarya’nın ev sahipliğinde düzenlenen okul sporları bedensel engelliler yüzme Türkiye birinciliği yarışmalarına antrenörler Aziz ve Mehmet Hopyar eşliğinde 3 sporcuyla katılan Karaman ekibi 7’si altın olmak üzere 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak Karaman’ın gururu oldular. 


2 gün süren yarışlarda ilk gün sahneye çıkan Karaman TOKİ ortaokulu öğrencilerinden Damla Ovalı; 100 metre serbest, 100 metre sırtüstü, 100 metre kurbağalama, 200 metre karışık ve 50 metre kelebek kategorilerinde altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Yine Karaman ekibinden Mevlana ortaokulu öğrencilerinden Berkay Yavuz; 100 metre serbest ve 100 metre sırtüstü kategorilerinde Türkiye şampiyonu, 50 metre serbestte ise Türkiye ikincisi oldu. İmaret ortaokulu öğrencilerinde Bilal Eren Gülcan ise 100 metre serbest ve 100 metre sırtüstü kategorilerinde Türkiye üçüncüsü, 50 metre serbestte Türkiye dördüncüsü oldu.
Karaman’da bedensel engelliler yüzme takımının her yıl olduğu gibi bu yılda başarılı sonuçlara imza attığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, “Sakarya’da düzenlenen bedensel engelliler yüzme Türkiye birinciliği yarışmalarında Karaman’ı başarıyla temsil eden sporcularımızı ve antrenörlerini canı gönülden kutluyorum. Elde ettikleri derecelerle bizlere büyük bir gurur yaşattılar. İnşallah bu başarılar altyapı sporcularımıza da örnek olacak ve bedensel engelliler kategorisinde birçok alanda sporcularımız ilimizin adını duyurmaya devam edecekler.”