Mehmet Karakaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı.b"Karaman'ın sorunlarından bir tanesi de sokak köpekleri. Ülkemizin bir çok şehrinde sokak köpekleri saldırısı sonucu hayatını kaybeden insanlar her geçen gün artıyor. Son zamanlarda bu konunun da gündemden düşürülmesi sokak köpekleri sorununu ortadan kaldırmıyor. Sorunu gideremeyenlerin başvurduğu yöntem, sorunu görmezden, duymazdan gelmek oluyor.


Biz her defasında dediğimiz gibi Millî Görüş belediyeciliğini Karaman'a getireceğiz. Çok basit meseleleri dahi eline yüzüne bulaştıranlara belediyecilik nasıl olur öğreteceğiz. Göreve geldiğimizde derhal barınakları elden geçireceğiz, genişleteceğiz ve ihtiyaç olan düzenlemeleri yapacağız. Ardından hiç vakit kaybetmeden mahalle taraması yaparak tüm sokak köpeklerini toplayacağız. Bunu yaparken de hassas olacak, hayvanlara acı yaşatmamaya özen göstereceğiz. İllaki geride kalanlar olacaktır onların toplanması için de vatandaşımızla birlikte hareket edeceğiz her ihbar değerlendirerek Karaman'ı sokak köpeklerinden, sokak köpeklerini de açlık, susuzluk ve soğuktan kurtaracağız. Sahipli köpekleri kayıt altına alacak bu köpeklerin başıboş şekilde sokaklarda yakalanması halinde sahiplerine ceza vereceğiz.


Sokak köpekleri sorununu ne pahasına olursa olsun, kim ne derse desin çözeceğiz. İnsanımızın, çocuklarımızın hayatı bizim için önemlidir."