Tohum Teslim Törenine Karaman Milletvekilimiz Sayın Av. Selman Oğuzhan Eser , İl Müdürümüz Yusuf ŞAHİNBAŞ, İl Müdür Yardımcımız Baran Yavuz Yürekli , İl Müdür Yardımcı V. Rasit Balta, Bitkisel Üretim Şube Müdürümüz Ömer Koka, Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM ve tohum alan üreticilerimiz katıldı.

Tohum Teslim Töreninde konuşma yapan İl Müdürü Yusuf ŞAHİNBAŞ;

Karaman su kısıtı olan iller arasında olması sebebi ile kıraç ve kurak arazi varlığı bir hayli yüksek olduğunu üreticilerimizin arpa ya da nohut ekme alışkanlığında olduklarını, Dağ köylerindeki nohut üreticilerimizin domuz zararından dolayı nohutu da ekemez hale geldiklerini Bu sebeple de kıraç ve kurak arazi ATIL duruma düşerek tarımdan uzaklaşıldığını söyledi. TAKE projelerimizin asıl amacı olan bu ATIL arazilerin tarıma geri kazandırılması için alternatif ürünlerin Karaman tarımına kazandırılması önem arz ettiğini söyleyen Şahinbaş;

Kıraç ve kurak arazilerde ova köylerinde arpaya, dağ köylerinde de nohuta alternatif olabilecek olan Karabuğday bitkisi özellikle kısa vegetasyon süresi ile az su tüketimi ve düşük gübre isteği ile de üreticiye fayda sağlayacağını Aynı zamanda uzun süren çiçeklenme periyodu ile polen ve nektar kaynağı olarak arıcılık sektörüne de doğrudan katkı sunacağını söyledi.

Karabuğday tohumu dağıttığımız üreticiler ile satın alacak olan firma arasında bağlantı sağlayarak satın alma garantisi ile üreticinin ürettiği ürünün pazarlama sorununa çözüm getirildiğini

Karaman merkezde yürüttüğümüz bu proje ile 41 üreticimize %75 hibeli tohum desteği ile 7.400 kg karabuğday tohumu teslim edildi. bu sayede 1.000 dekar alanın tarımın içinde tutulacağını dile getirdi.

Karaman Milletvekilimiz Sayın Av. Selman Oğuzhan ESER Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın ekilmeyen 1 karış toprak kalmasın direktifleri doğrultusunda ilimizde birçok projeye destek verildiğini ve verilmeye devam edileceğini söyleyerek projenin Karaman tarımına hayırlı ve bereketli olmasını diledi.