Karaman`da yaşayan 43 yaşındaki Ayşe Akış, 19 yıl önce kontrol için gittiği hastanede böbrek yetmezliği çektiğini öğrendi. Bir süre ilaç tedavisi gören Akış, 10 yıl önce de diyalize girmeye başladı.

Konya`da tedavisini sürdüren Akış, diyalize girerken 8 yıl önce hamile kaldı. Hamileliğinin 7`nci ayında bir kız bebek dünyaya getiren Akış, ailesinden uygun donör bulunamayınca nakil için Sağlık Bakanlığının Ulusal Organ Bekleme Listesine yazıldı.

Akış`a iyi haber Antalya`dan geldi. Beyin ölümü gerçekleşen ve ismi açıklanmayan bir kişinin böbreğinin Akış`a uyumlu olduğu bildirildi.

Medical Park Antalya Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla Akış`a kadavradan gelen böbrek başarıyla nakledildi. Naklin ardından Akış, sağlığına kavuştu.

Diyalizden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Akış, şunları kaydetti:

"Diyalize giren kişilerde adet düzensizliği oluyor. Hamile kaldığımı öğrenince çok şaşırdım. Doktorlar bile bebeğimi `mucize` olarak nitelendirdi. Uygun böbrek bulunmadan önce günümün büyük çoğunluğunu diyalizde geçiriyordum. Doğumdan sonra küçük kızıma oğlum bakıyordu. Oğlum da askere gittiğinde büyük sıkıntı yaşadım. Allah dualarımı kabul etti ve nakil oldum. Bana yeni bir hayat sunan aileye teşekkür ediyorum."

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş ise hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.