Genel Cerrah Doktorlarından Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, İYİ Parti Genel Merkezinde aday adaylığı için Başvurusunu gerçekleştirdi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti Karaman il yönetimi, İYİ Parti’den aday adaylık başvurusu yapan bir kişiye 1. Sıra Adaylık için söz verildiği iddiası ortaya atıldı.

İddiaya göre,  İYİ Parti Karaman İl yönetimi, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde genel merkez yetkilileri ile görüşülüp Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu’nu Karaman’da 1. Sıra Milletvekili adayı olarak çıkaracağı iddiası parti içerisinde kırılmalara neden olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Genel Cerrah Doktorlarından Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, İYİ Parti Genel Merkezinde aday adaylığı için Başvurusunu gerçekleştirdi.

İddialara göre bu konu Karaman İyi Parti’de tartışma konusu olurken, Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu da ziyaret ve istişare ettiği bazı yerlerde; “Bana 1. Sıra adaylığı için söz verildi, verilen sözler tutulmazsa istifa edeceğim.” Şeklinde cevap verdiği iddia edildi.

Karaman İYİ Parti’de aday adaylık başvurusu yapan isimler bu iddialar karşısında sessizliğini korurken, İYİ Parti seçmeni bu iddialara göre aday adaylık sürecinde Aday’ı il yönetimi mi? yoksa İYİ Parti Genel merkezi mi? Belirliyor şeklinde tartışma konusu oldu.