İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç’ın eşlik ettiği ziyarette İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, ilk olarak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan 12’nci sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. 


İl Müdürü Çalışkan, yaz tatili döneminin verimli geçmesi adına DYK kurslarının önemli olduğunu ifade ederek kurslara katılan öğrencilerin başarı oranın yükseldiğine dikkat çekti. Çalışkan, “İnsanların eğitim hayatında önemli eşikler vardır. Ortaokul döneminde öğrencinin istediği bir liseyi kazanması, lise döneminde hayalini kurduğu bir üniversiteyi kazanması önemli eşiklerdir. Sizler istediğiniz liseyi kazanarak önemli bir eşiği aşmış oldunuz. Sırada hayalini kurduğunuz üniversiteyi kazanarak iyi bir eğitim almak hedefiniz var. Bu hedefi gerçekleştirmek için de hepiniz yaz döneminde yani bu sıcakta emek sarf ediyorsunuz. Hayatınızdaki amacınız çok para kazanmak olmasın. Hedefiniz öncelikle iyi bir insan olup mesleğinizde en iyi olmak, çok çalışmak olsun. İnanın kendinizi her yönüyle geliştirirseniz istediğiniz kapılar sizlere rahatlıkla açılır. Yeter ki emek sarf edin, çok çalışın. İdeallerini gerçekleştirmiş insanların başarı öykülerine baktığınızda başarısının arka planında çok çalışmak olduğunu göreceksiniz. İnşallah sizler de bugünlerde vermiş olduğunuz bu emeklerinizin karşılığını hedefinizdeki üniversiteyi kazanarak almış olacaksınız. Sizlere çıktığınız bu yolda başarılar diliyor, İl Millî Eğitim Müdürü olarak her zaman sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi isterim. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi. 


12’nci sınıf öğrencilerinin ardından Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan öğrencilerle bir araya gelen Çalışkan, hayatlarında yeni bir döneme adım atacak öğrencilere başarılar diledi.


Ziyaret kapsamında Atatürk Kültür, Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından gönderilen kitaplardan oluşan Atatürk Kitaplığı’nın açılışını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, tarihimizin dönüm noktalarını anlatan kitapların bulunduğu kütüphaneyi inceledi.
Ziyaret, Muharrem ayı sebebiyle İslam inancına göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşure ikramı ile sona erdi.