Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınavın Karaman genelinde 73 okulda, 276 sınav salonunda, 2 oturum halinde gerçekleştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan “3 bin 746 öğrencimiz, sabah 09.30'da başlayacak 1. oturumda 50 soru, 11.30'da başlayacak 2. oturumda ise 40 soru cevaplayacak. Her iki oturumun da sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için sınav binalarımızda, bina sınav komisyonlarımız sınava ilişkin tüm tedbirleri alarak hazırlıkları tamamladı. Salonlarda görev yapacak 655 öğretmenimizin görev tanımlaması yapıldı. Sınav öncesi, sınav süreci ve sınav sonrası yapılacak çalışmalara dair bina sınav komisyonlarımızı bilgilendirdik, biz hazırız. Öğrencilerimizin fotoğraflı sınav giriş belgesi, okul müdürlüklerimiz tarafından e-okul sistemi üzerinden alınarak onaylandıktan sonra sınav günü öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.” dedi.

“Elinizden gelenin en iyisini yapmak için hazırlandınız”

Sınava girecek öğrencilerin kendilerini rahatsız edecek olumsuz düşüncelerden uzak bir şekilde sınava girmelerini tavsiye eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan “En kıymetlilerimiz, göz bebeğimiz sevgili çocuklar, sınava girerken yapılması gereken ne varsa yaptığınızı düşünerek sınava giriniz. Sınav öncesinde zihninizi meşgul edecek, keşkelerin size hiçbir faydası olmayacak. İnanıyoruz ki sizler elinizden gelenin en iyisini yapmak için hazırlandınız.  Bundan sonra geriye kalan sadece sınava girmek. Tüm sınavlar gibi bu sınav da sizlerin eğitimine katkı sağlayacak, sizlerin daha iyiler için yapacağınız tercihleri karşınıza çıkaracak. Fakat her şey sizlerin tercihi ile hayat bulacak. Bu sebeple esas olan sizlerin mutluluğu ve bu amaçla sizlerin vermiş olduğu kararlardır.” şeklinde konuştu.

Sınav giriş belgelerinin sınava girilecek sınıfta hazır olacağını hatırlatan İl Müdürü Çalışkan,  “Sınav gününden önce mutlaka sınav salon bilgilerini e-okul sisteminden kontrol ediniz. Son olarak sınavda ihtiyaç duyacağınız kimlik belgenizi, kaleminizi, kalemtıraşınızı ve silginizi bir gün öncesinden hazırlayınız. Sınav gününün farklı bir gün olmayacağını düşünerek, okula gidermiş gibi hazırlanarak evinizden çıkın. İlk oturumun başlayacağı saat 9.30’dan önce, en az yarım saat önce okulda hazır olunuz. Bu duygu ve düşüncelerle sınavda görev yapan öğretmen ve yöneticilere kolaylıklar temennisiyle, sınava girecek bütün adaylara Allah’tan zihin açıklığı ve başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.