Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege, Antalya çevreleri, Çanakkale`nin güney ilçeleri, Balıkesir`in batı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yağmur ve sağanak, Sivas, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz`de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz`de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinden eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, güney ve doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, gece saatlerinden sonra Batı ve Orta Karadeniz`de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Batı k-Karadeniz`de kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat ) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz`de ( Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop) kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz`de gece saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA TAHMİNİ

İç Anadolu Bölgesinde havanın; Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin yağmurlu, Sivas çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

SİVAS °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

KARAMAN °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

Karaman?da hava bugün parçalı bulutlu sıcaklık değeri 11°C

 Salı günü yağışlı hava etkisni gösterirken Perşembe gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağının etkisi altına girecek.Sıcaklıklar Çarşamba günü itibariyle sıcaklıklar 2 ile 10 derece düşecek.