Karaman Haber - Larende.com
HV
19 MART Salı 05:22
Advert

Hollanda'da Çoğlulular arabaşı sofrasında buluştu

Karaman merkeze bağlı Çoğlu Köyü’nden olup, Hollanda’da ikamet eden vatandaşlar, Hollanda’nın Başkenti Amsterdam'da bir araya geldiler.

YEREL
Giriş Tarihi : 01-02-2023 07:48
Hollanda'da Çoğlulular arabaşı sofrasında buluştu

Organize edilen ‘Arabaşı Sofrası ve Kaynaşma Akşamı’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın değişik kentlerinde ikamet eden Çoğlulu vatandaşlar katıldı. Korona sonrası düzenlenen bu programda bir araya gelen 150 civarında Çoğlulular birlikte arabaşı içtiler, hasret giderdiler, sohbet ettiler.

Kuran tilavetiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan Avrupa Çoğlulular Derneği başkanı Necmettin Küçük, “Geleneksel hale getirdiğimiz bu programla, siz değerli köylülerimizle buluşalım istedik. Ulaşamadığımız hemşerilerimize sizler vasıtasıyla ulaşmak istiyoruz. Sizlerden isteğimiz, programlarımıza katılmanız ve derneğimize sahip çıkmanızdır. Programımıza katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür eder, yeni başkanımıza görevinde muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından derneğin üyeleri yeni başkanı belirledi. Buna göre Avrupa Çoğlular Derneği'nin yeni başkanı Servet Canuylasi oldu. Programda Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) yöneticileri ile bazı köy dernek başkanları ve STK temsilcileri de hazır bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR